CDU
CUD

Bibliografías
 Bibliographies

El gran número de libros y artículos que abordan el fenómeno OVNI obliga a ordenar en bibliografías toda esa vasta producción escrita. Presentamos aquí los ejemplos más conocidos o más accesibles de las recopilaciones bibliográficas que se han atrevido a acometer dicha labor.

The large number of books and articles that address the UFO phenomenon forces to order in bibliographies all this vast written production. We present here the best known or most accessible examples of the bibliographic compilations that have dared to undertake this work.

Bibliografías por autor
Bibliographies by Author

Fédération française d'Ufologie (2002)
Bibliography
(International, English & French bibliographies by authors) HTML Link
Gross, Loren E. (2005)
UFOs: A History, January-June 1962
The Sign Oral History Project PDF Link
EuroUFO (2011/2012)
(Björn Borg, Edoardo Russo, Franck Boitte, Marco Bianchini, Marco Orlandi, Paolo Fiorino)
Personal Bibliographies HTML Link
Ballester Olmos, Vicente-Juan (2019)
A Chronological Research Bibliography, 1965-2019
PDF Link

Bibliografías por materia
Bibliographies by Subject

Tesis ufológicas
UFO Theses

Cabria, Ignacio (2006)
Ovnis y extraterrestres en la universidad. Una relación de tesis doctorales y otros trabajos universitarios sobre los ovnis y la vida extraterrestre
Micromegas PDF Link
Tosselli, Paolo (2019)
University UFO Theses & Dissertations, 1948-2018
EuroUFO PDF Link

Aspectos concretos
Specific Subjects

Ballester Olmos, Vicente-Juan (2015)
UFO Waves: an International Bibliography
CNES-GEIPAN PDF Link

Bibliografías por país/idioma
Bibliographies by Country/Language

Sierra, Javier (1993)
Cuatro décadas de bibliografía ufológica en España (1950-1992)
En Cabria, Ignacio (1993): Entre ufólogos, creyentes y contactados. Una historia social de los OVNIs en España, Santander: Cuadernos de Ufología, pp. 265-285.
PDF Link
McGrew, Charles (2000)
A UFO Bibliography
Rutgers PDF Link
González Piñeiro, Antonio (2015)
60 años de literatura ufológica en español (Una guía para el coleccionista) 1953-2012
(Índice cronológico) PDF Link

Libros sobre bibliografía ufológica
Books on UFO Bibliography

Catoe, Lynn E. (1978)
UFOs and related subjects: an annotated bibliography
Detroit: Gale Research Co.
Rasmussen, Richard Michael (1985)
The UFO literature: a comprehensive annotated bibliography of works in English
Jefferson, N.C.: McFarland
Eberhart, George M. (1986)
UFOs and the extraterrestrial contact movement: a bibliography
Metuchen, N.J.: Scarecrow Press
González Piñeiro, Antonio (2015)
60 años de literatura ufológica en español (Una guía para el coleccionista) 1953-2012
El autor
Pupilli, Marcello (2015)
BiblioCat iconografico 2015
Torino: Edizioni UPIAR

VÉASE TAMBIÉN:
SEE ALSO:

AFU Shop
Bibliographies & indexes
HTML Link